Algemene informatie over Fillers

Wat zijn Fillers? Zijn ze veilig? Wat doen ze voor u? Wat is het resultaat, hoe gaat zo'n behandeling en wat kunt u verwachten?
Op deze pagina beantwoorden we al deze vragen voor u…

Wat zijn fillers?


Bij het ouder worden van de huid wordt deze dunner en minder elastisch. Dit komt omdat de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid afneemt met de leeftijd. Hierdoor kan de huid rimpels gaan vertonen en er veroudert uit gaan zien. Door aan de huid hyaluronzuur toe te voegen wordt de elasticiteit en het volume weer hersteld. De middelen die hiervoor gebuikt worden noemt men ‘fillers’, oftewel ‘vullers’.

De fillers die wij gebruiken zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaameigen stof welke van nature in de huid voorkomt. Vroeger werd een filler van dierlijk materiaal gemaakt, tegenwoordig wordt het synthetisch vervaardigd. Dit heeft als voordeel dat allergische reacties niet voorkomen en het materiaal veilig door iedereen gebruikt kan worden. Hyaluronzuur heeft drie eigenschappen waar de huid voordeel van heeft: het vult, trekt water aan (hydrateert) en verstevigt. Een filler kan daarom gebruikt worden om het volume van de huid of gezicht te herstellen op plaatsen waar rimpels zijn of waar het gezicht is ingevallen. Dit betreft bijvoorbeeld de neus-lippen plooi, rimpels rond de mond en rimpels ter plaatse van de mondhoeken. Naast het volumevergrotende karakter van hyaluronzuur heeft het als eigenschap de collageenproductie van uw huid te bevorderen, wat in de praktijk betekent dat uw huid van zichzelf stevigheid en elasticiteit terug krijgt. Zo hebt u blijvend profijt van een behandeling; een behandelde rimpel zal niet naar de oude diepte terugkeren wanneer de filler zijn volumeherstellend vermogen heeft verloren na ongeveer 6-12 maanden.

De filler wordt middels een injectie ingebracht in het te behandelen gebied. Bij gevoelige locaties zoals de bovenlip, kan desgewenst lokaal verdoofd worden. Na de behandeling kan de huid een beetje gezwollen zijn op de plaatsen waar geïnjecteerd is, wat meestal maximaal 1 tot 3 dagen aanhoudt.

Voor wie is het?


Een filler is voor iedereen die vindt dat zijn voorkomen wat frisser of jonger mag lijken. Een filler wordt gebruikt voor statische rimpels (rimpels die te zien zijn als het gezicht of ander lichaamsdeel in ruststand is) of voor het verlies aan volume.
Niet alleen het gezicht kan behandeld worden, maar ook bijvoorbeeld de ouder wordende huid van het decolleté of de handen.

Hoe gaat een Filler behandeling?

Voorafgaand aan een behandeling zal eerst een consult plaatsvinden. Hierin zullen wij uw wensen en onze mogelijkheden op elkaar afstemmen. Er zal een diagnose gesteld worden en uitleg gegeven over het ontstaan van het probleem en de conditie van de huid.

Afhankelijk daarvan zal er besloten worden welke behandeling het beste bij u past en wat dat mogelijk gaat kosten. Dit kan variëren van het aanbrengen van volume voor het wegwerken van rimpels of opvullen van het gezicht of het verstevigen van de huid. Meestal zit er tussen het consult en behandeling enige dagen tot weken. Dit omdat een behandeling met hyaluronzuur tijdrovend kan zijn en daarvoor tijd ingepland dient te worden. Afhankelijk van de behandeling zult u enkele of meerdere injecties krijgen. Verdoving is aanwezig in de vorm van een verdovende crème wanneer u dit wilt.

Meer gevoelige plaatsten zoals de bovenlip zullen verdoofd worden middels een injectie zoals u die kent van uw tandarts. U neemt plaats in een stoel en uw gezicht zal worden afgenomen om te ontsmetten en van eventuele make up te verwijderen. Middels enkele of meerdere injecties zal het hyaluronzuur in of onder de huid worden ingebracht. Na de behandeling kan er wat zwelling of blauwe plekken ontstaan. Deze verdwijnen na enige tijd vanzelf en zijn eenvoudig te maskeren met make up.

Wat is het resultaat en hoe lang houdt het resultaat aan?


Het resultaat is in principe direct zichtbaar, alleen zal er mogelijk wat zwelling zijn die het resultaat beïnvloed. Het ingebrachte hyaluronzuur zal in de weken na de behandeling vocht aan trekken en zo zal het resultaat na een aantal weken optimaal zijn.

Het resultaat is afhankelijk van de behandeling: als er volume is aangebracht dan zullen de rimpels gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Wanneer de huid verstevigd is dan zal deze frisser ogen en een zacht uiterlijk weergeven.

Het resultaat houdt ongeveer 6-12 maanden aan. Echter, vanwege de collageen stimulerende werking van hyaluronzuur zal uw huid ook wanneer de filler geheel verdwenen is, nog steeds profiteren van de behandeling omdat uw huid meer collageen aangemaakt heeft.

Zijn er risico’s?


Aan de behandelingen kleven weinig risico’s maar zijn niet risicoloos. Complicaties komen echter zelden voor. De behandeling zelf bestaat uit het geven van injecties en op de plaats van injectie kan blauwe plekken of zwelling geven. Met een zorgvuldige techniek is dit risico minimaal. Zwelling of en blauw plekje verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen en zijn eenvoudig te maskeren met make up. Wel zijn er enige zaken waar u rekening mee dient te houden na behandeling met geïnjecteerd hyaluronzuur.

Na de behandeling


U kunt uw dagelijkse bezigheden meestal direct weer hervatten. Wel is het advies om zeker 4 uur geen make up op de insteekplaatsen aan te brengen. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied een half uurtje koelen. Dezelfde dag dient u niet te sporten en voorkom tenminste de eerste week contact met zon, zonnebank of sauna. Eventueel dagelijks sunblock gebruiken de eerste week. Binnen 2 weken na de behandeling geen huidbehandeling op het behandelde gebied zoals bijvoorbeeld laser, peeling of microdermabrasie.

Wat kost het?


De kosten zijn geheel afhankelijk van uw wens. Een filler behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid die gebruikt wordt en start vanaf 300 euro.

De wetenschappelijke achtergrond van Fillers


Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan (disaccheride) wat veelvuldig voorkomt in bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel. Het is voor het eerst geïsoleerd in 1932 door 2 Amerikaanse wetenschappers. Hyalos is afkomstig uit het Grieks en betekent glas omdat het voor het eerst geïsoleerd werd uit het glasachtig lichaam uit het oog en het hyaluronzuur een glasachtig transparant voorkomen had. De term ‘Uronzuur’ geeft aan dat de substantie een hoog gehalte aan uronzuur bevat.
De fillers die wij gebruiken zijn gemaakt van synthetisch hyaluronzuur. Vroeger werd dit product vervaardigd van dierlijk materiaal bijvoorbeeld uit hanenkammen. Dit heeft als nadeel dat het allergische reacties kan oproepen omdat het niet lichaamseigen materiaal betreft. Met de synthetisch geproduceerde producten bestaat dit gevaar niet meer en enige overgevoeligheidsreacties zijn gebaseerd op het product dat gebruikt wordt bij de stabilisatie van het molecuul.

Hyaluronzuur beschikt over belangrijke eigenschappen waar in de cosmetische geneeskunde gebruik van wordt gemaakt: het vult, hydrateert en verstevigt. Omdat het een lichaamseigen stof betreft, kan het lichaam deze stof afbreken. Dit doet het door middel van hyaluronidase. Normaal neemt dit proces niet heel veel tijd in beslag (halfwaardetijd van 12 uur. Dit betekent dat na 12 uur de helft is verdwenen) maar door het molecuul van hyaluronzuur te ‘cross-linken’ (een soort opvouwen en verbinden van het molecuul) kan dit proces vertraagd worden waardoor het ongeveer 6-12 maanden in het lichaam blijft zitten. Met dit hyaluronidase kan eventueel verkeerd geplaatste filler ook weer eenvoudig verwijderd worden.

Vraagt u maar!


Wij vinden transparantie en duidelijkheid enorm belangrijk en u kunt ons altijd bellen of mailen met uw vraag. En tevens kunt u natuurlijk altijd een vrijblijvend consult aanvragen.

U kunt dit fomulier invullen, u kunt ons bellen of u kunt één van de partners benaderen waarmee wij samenwerken (zie hiernaast). Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Praktijklocaties


JC Esthetiek is te vinden op de volgende locatie: Boermarkeweg 60, Straat 2A, 7824AA, Emmen. Verder worden behandelingen gegeven op de volgende locaties:

Emmen:
Schoonheidssalon Daanzinnig
Oringerbrink 13, 7812 JR Emmen
0591-61 57 40 / 06-54 38 61 20

Emmen:
HuidZorg Drenthe
Boermarkeweg 50-G, 7824 AA
0591-70 80 01

Hollandscheveld:
Schoonheidssalon La Belle Femme
Sellerstraat 14, 7913 AE
0528-34 47 74

Stadskanaal:
Schoonheidssalon Hair & More
Hoofdstraat 8, 9501 CL
0599-65 00 18

Vraagt u maar!


Wij vinden transparantie en duidelijkheid enorm belangrijk en u kunt ons altijd bellen of mailen met uw vraag. En tevens kunt u natuurlijk altijd een vrijblijvend consult aanvragen.

U kunt dit fomulier invullen, u kunt ons bellen of u kunt één van de partners benaderen waarmee wij samenwerken (zie hiernaast). Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Praktijklocaties


JC Esthetiek is te vinden op de volgende locatie: Scheperziekenhuis Emmen: Boermarkeweg 60, Straat 2A, 7824AA, Emmen.
Verder worden behandelingen gegeven op de volgende locaties:

Emmen:
Schoonheidssalon Daanzinnig
Oringerbrink 13, 7812 JR Emmen
0591-61 57 40 / 06-54 38 61 20

Emmen:
HuidZorg Drenthe
Boermarkeweg 50-G, 7824 AA
0591-70 80 01

Hollandscheveld:
Schoonheidssalon La Belle Femme
Sellerstraat 14, 7913 AE
0528-34 47 74

Stadskanaal:
Schoonheidssalon Hair & More
Hoofdstraat 8, 9501 CL
0599-65 00 18