High Intensity Focused Ultrasound

Op deze pagina krijgt u antwoord op de volgende vragen: Wat is HIFU? Wat is collageen? Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Is de behandeling pijnlijk? Wat is het resultaat en hoe lang houdt het aan? Wat zijn de risico’s? Wat zijn de kosten? en Waar moet ik rekening mee houden na een behandeling? Wij gebruiken de Sonoqueen HIFU-apparaat. Dit is apparaat komt als beste uit de test in vergelijking met andere HIFU- apparaten.

Voor en na de behandeling.

Wat is HIFU?


HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Het is een methode waarbij er door middel van geluidsgolven energie gebundeld wordt. Deze energie bundelt onder uw huid in de vorm van hittepunten (coblatiepunten). Daar waar de coblatiepunten zich vormen wordt het collageen (uw natuurlijke ‘elastiek’ van de huid) afgebroken en in 3 maanden weer opgebouwd. Het nieuw gevormde collageen komt verbeterd en in een meervoud terug. Het resultaat is een stevigere, frissere huid waarbij er een verstrakking optreedt en uw rimpels verzacht worden of geheel verdwijnen.

Wat is collageen?


Collageen is een eiwit dat veelvuldig in het menselijk lichaam voorkomt. Het zorgt onder andere in de huid voor stevigheid en elasticiteit. Er zijn 28 verschillende soorten collageen maar type 1 is het meest voorkomend. Naast de huid vindt men collageen in onder andere: botten en pezen, bindweefsel en bloedvaten. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen langzaam af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels en de huid wordt slapper. Daarnaast is het zo dat de huid meer gevoelig is van invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zonlicht)

Wat doet dan de HIFU en hoe gaat een behandeling in zijn werk?


Het HIFU apparaat breekt het collageen af door gebruik te maken van energie in de vorm van warmte.  Collageen wordt afgebroken bij een temperatuur van 60-70 graden Celcius. Zodra er zich een coblatiepunt heeft gevormd dan krimpt het collageen wat getroffen is direct een beetje. Dit is vaak als eerste resultaat direct aansluitend aan de behandeling te zien en te merken. Het overige resultaat is merkbaar in de maanden erna als het collageen vernieuwd wordt ingebouwd in uw huid.

Na het eerste gesprek en onderzoek wordt de strategie voor de behandeling gemaakt. Vervolgens neemt u plaats in de behandelstoel en wordt het te behandelen gebied ontsmet en van eventuele make up ontdaan. Het appraat wordt ingesteld en de transducer wordt op het te behandelen lichaamsdeel geplaatst. Het apparaat plaatst 15 coblatiepunten per shot en voor bijvoorbeeld een full face behandeling krijgt u 500 shots.

Is het voor iedereen geschikt en is het pijnlijk?


Op zich zijn er weinig mensen die niet in aanmerking komen voor een HIFU behandeling. Wanneer u voor een consult komt zal er besloten worden of u ervoor in aanmerking komt. De behandeling is vrijwel pijnloos. Het kan voelen alsof u met naaldjes geprikt wordt. Onze ervaring is dat vooral rond de jukbenen en de kaak het iets gevoeliger kan zijn. In de dagen erna kan het behandelde gebied wat beurs aanvoelen.

Waar kan ik HIFU allemaal toepassen en hoe lang blijft het resultaat?


In principe kan HIFU overal worden toegepast waar collageen voorkomt. Dit is vooral het gelaat maar ook bijvoorbeeld een slappe huid na een zwangerschap kan met HIFU verstevigd worden. Ook gebieden met overtollig vet kunnen met HIFU worden behandeld. Denk hierbij aan buik of armen.

Zijn er risico’s?


Aan een behandeling met HIFU kleven vrijwel geen risico’s. De bij ons werkzame artsen zijn gekwalificeerd om veilig met de HIFU te werken. Goed contact van de transducer met de huid is belangrijk, evenals het vermijden risicogebieden. Er kan wat roodheid ontstaan en een wat beurs gevoel. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Wat kost het?


De prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied. Samen met uw arts wordt bepaald wat uw wensen zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn. De kosten beginnen vanaf 300 Euro.

Na de behandeling


In principe kunt u na uw behandeling meteen uw dagelijkse bezigheden hervatten. In principe zijn er weinig zaken waar u rekening mee dient te houden. Wij adviseren wel om niet in de volle zon te gaan aansluitend aan de behandeling.

De wetenschappelijke achtergrond van High Intensity Focused Ultrasound


Door middel van geluid worden er zogenaamde coblatiepunten gevormd op vastgestelde dieptes in uw huid. Daar waar de energie zich bundelt wordt collageen afgebroken en opnieuw verbeterd ingebouwd. Per ‘shot’ worden 15 coblatiepunten gevormd op verschillende dieptes (witte punten).

Te zien is een collageenmolecuul. Nadat een coblatiepunt is gevormd bij 60-70 graden, krimpt het collageen direct iets en wordt vervolgens in 3 maanden tijd afgebroken en opnieuw en verbeterd weer opnieuw gevormd. Na 3 maanden is het uiteindelijke resultaat dus zichtbaar.

Vraagt u maar!


Wij vinden transparantie en duidelijkheid enorm belangrijk en u kunt ons altijd bellen of mailen met uw vraag. En tevens kunt u natuurlijk altijd een vrijblijvend consult aanvragen.

U kunt dit fomulier invullen of u kunt ons bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Praktijklocaties


JC Esthetiek is te vinden op de volgende locatie: Boermarkeweg 60, Straat 3, 7824AA, Emmen. HIFU behadelingen worden exclusief op deze locatie aangeboden.

Vraagt u maar!


Wij vinden transparantie en duidelijkheid enorm belangrijk en u kunt ons altijd bellen of mailen met uw vraag. En tevens kunt u natuurlijk altijd een vrijblijvend consult aanvragen.

U kunt dit fomulier invullen, u kunt ons bellen of u kunt één van de partners benaderen waarmee wij samenwerken (zie hiernaast). Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Praktijklocaties


JC Esthetiek is te vinden op de volgende locatie: Scheperziekenhuis Emmen: Boermarkeweg 60, Straat 2A, 7824AA, Emmen.
Verder worden behandelingen gegeven op de volgende locaties:

Emmen:
Schoonheidssalon Daanzinnig
Oringerbrink 13, 7812 JR Emmen
0591-61 57 40 / 06-54 38 61 20

Emmen:
HuidZorg Drenthe
Boermarkeweg 50-G, 7824 AA
0591-70 80 01

Hollandscheveld:
Schoonheidssalon La Belle Femme
Sellerstraat 14, 7913 AE
0528-34 47 74

Stadskanaal:
Schoonheidssalon Hair & More
Hoofdstraat 8, 9501 CL
0599-65 00 18